Dershane-Öğretmenlerine-Müjde

Dershane Öğretmenlerine Müjde

Özel ve devlet okulları dershanelerin kapanmasıyla Türkçe, matematik, kimya, coğrafya ve fizik öğretmenlerini transfer edebilme imkanına sahip olacaklar.

Dershanelerden farklı branşlara sahip olan öğretmenleri transfer etmeye hazırlanan devlet ve özel okullar, bünyesine alacağı öğretmenleri sözleşmeli olarak çalıştıracak. Devlet ise Okul Aile Birliği Yönetmeliğine dayanarak öğretmen kiralaması yapacak.

Dershanelerin kapatılması ile akıllara gelen ‘‘Sınavlara nasıl hazırlanılacak?’’ sorularına bir çözüm olarak yapılması hedeflenen uygulamada, öğretmen transferlerinin kaygıları yok edeceği düşünülüyor.

Bu uygulamanın yanı sıra okullar sınav hazırlıklarına yönelik kurslarda hafta içi ve hafta sonu olmak üzere ders saatlerini 16 saat daha arttırmayı hedefliyor. Okuldan çıkıp dershaneye giden öğrenciler, kurs saatlerinin arttırılmasına yönelik uygulama ile birlikte ders bitiminin ardından hiçbir yere ayrılmadan okulun düzenlediği derslere katılıp sınav hazırlıklarını gerçekleştirme imkanına sahip olacaklar.

Yapılması planlanan bu uygulamanın hem velinin hem de öğrencilerin kaygılarını yok edeceği düşünülürken, öğrencilerin bu uygulamayı nasıl karşılayacağı merak konusu oldu.

, , , , ,

1 Yorum Yapılmış: Dershane Öğretmenlerine Müjde

  1. kerim 13 Nisan 2015 at 17:24 #

    Ne kiralamasi siz kafayi mi yediniz.yasa belli.sacma sapan heber yapmayin..

Bir Cevap Yazın