Din-Kültürü-Öğretmenleri-Eylem-Yaptı

Din Kültürü Öğretmenleri Eylem Yaptı

Öğretmen açığı ve atanamayan öğretmenler ülkemizin kanayan yaralarından birisi olmaya devam ediyor. Atanamayan öğretmen adaylarının eylem furyasına bu kez de Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri katıldı.

Atanamayan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenleri Milli Eğitim Bakanlığı önünde eylem yaptı. Eğitim Fakültesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği mezunu öğretmen adayları, yerlerine İlahiyat Fakültesi mezunlarının atanmasına tepki gösterdi. Kendilerine verilen sözlerin tutulmasını isteyen öğretmen adayları mağdur edildiklerini savundu.

Eylemciler mağduriyetlerinin 17 Nisan 2014’te YÖK‘ün Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği bölümüne öğrenci alımını durdurması ile başladığını hatırlattı. Adaylar mağduriyetlerinin 2015 Şubat atamaları ile de sürdürüldüğünü söyledi. Şubat atamalarında atanan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerinin %95’inin İlahiyat Fakültesi mezunu olduğuna dikkat çekildi.

Hükümete bu mağduriyetin giderilmesi için girişimde bulunması çağrısını yapan öğretmen adayları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği bölümü mezunlarına öncelik verilmesini istediler.

Atama bekleyen öğretmenlerin gözü bu kez de Nisan ayında. Öğretmenler Nisan’da 40 bin atama yapılacağı beklentisi içinde.

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın