Diyanet-Kadro-Talebinde-Bulundu

Diyanet Kadro Talebinde Bulundu

Bahar aylarında yapılması beklenen memur atamaları için kamu kurumlarından talep toplanmaya devam ediliyor. Diyanet İşleri Başkanlığı da Devlet Personel Başkanlığı’na kadro talebini iletti.

Diyanet İşleri Başkanlığı çeşitli görevler için toplam 7 bin 226 kadro talebinde bulundu. Başkanlığın teşkilatlarında çalışan açığı bulunuyor. Böylece Diyanet ne kadar kadro talebinde bulunacağı belli olan kurumlar arasına girdi. Memur adayları diğer kurumların da taleplerini merakla bekliyor.

İzin verilmesi durumunda Diyanet İşleri Başkanlığı yeni memur alımlarını Mayıs ayında yapacağı öngörülüyor. Daha önce yayınlanan sınav takviminde açıktan atama tarihi olarak Mayıs gösterilmişti.

Hatırlanacağı üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik 16 – 24 Nisan tarihleri arasında yapılacak memur alımları için kamu kurumlarının en geç 20 Mart’a kadar personel taleplerini Devlet Personel Başkanlığı’na bildirmeleri gerektiğini duyurmuş ve kurumlara çağrı yapmıştı. Diyanet İşleri’nin kadro talebinin onaylanacağı ve alımların çoğunun imam hatip, müezzin kayyım gibi din hizmetleri sınıfına yapılacağı öngörülüyor. Bu görevlere talip olan adayların şimdiden mülakata hazırlık yapabilecekleri belirtildi.

 

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın