Emekli-ve-Memur-Zammı-Ne-Kadar-Olacak

Emekli ve Memur Zammı Ne Kadar Olacak

Türkiye’de yaklaşık 11 milyon emekli ve 3 milyon memur maaşlarının artacağı Temmuz ayını beklerken zam oranları da belirlenmeye başladı.

Ocak – Nisan zaman aralığı dönemine ait enflasyon oranına göre Bağ-Kur ve SSK emeklilerinin yüzde 4,71 oranında zam alacağı belirtilirken, memurlara ve memur emeklilerine ise yüzde 3 olarak belirlenen zam oranına yüzde 1,71’lik bir zam oranı eklendiği belirlendi.

Ancak enflasyon oranına göre belirlenen zam oranlarının henüz resmi ve net verilerin olmadığı, kesin rakamların ise geriye kalan 2 aylık enflasyon verisine göre belirleneceği ifade edildi.

Çıkacak sonuçlara göre hem Bağ-Kur ve SSK emeklilerinin hem de memur ve memur emeklilerinin maaşlarının artabileceği ya da azalabileceği belirtilirken, söz konusu kişilerin 6 aylık döneme ait enflasyon verilerine göre Temmuz ayında zam alabileceği belirtildi.

Tüm memurlar ve emekliler geriye kalan Mayıs ayı ve Haziran ayı enflasyon verilerinin açıklanmasını beklerken, verilerin açıklanmasıyla kesinleşecek zam oranının ne olacağını bir an önce öğrenmek istiyor.

, , , , , ,

1 Yorum Yapılmış: Emekli ve Memur Zammı Ne Kadar Olacak

  1. lw 05 Mayıs 2015 at 17:33 #

    Çok Az

Bir Cevap Yazın