Emekliye 2015'te Zamlı Maaş

Emekliye 2015’te Zamlı Maaş

2015 yılı içinde emeklilere 355 TL’ye kadar intibak zammı yapılması olasılığı doğdu. Zam, 2000 yılı ve sonrasında emekli olanların merakla beklediği mahkeme sonuçlarına bağlı.

2000 yılı ve sonrasında emekli olanlara intibak için açılan 2 dava olumlu sonuçlandığı takdirde milyonlarca emekliye zam yolu açılmış olacak. İMBED (İşçi, Memur ve Bağ-Kur Emeklileri Derneği) tarafından Ankara 8. İş Mahkemesi’nde açtığı davanın 2 Şubat 2015 tarihinde sonuçlanması bekleniyor.

Milyonlarca emeklinin gözü bilirkişi raporunda

İMBED tarafından açılan davada, daha önce hazırlanan bilirkişi raporu emeklilerin aleyhine olurken, bu raporun geçersiz sayılması emeklileri umutlandırdı. Yeni bilirkişi raporu ise eğer yetişirse 2 Şubat’ta açıklanacak. Olumlu bir rapor açıklanırsa bunu kararın sonuca ulaşması takip edecek.

TÜED (Türkiye Emekliler Derneği) tarafından açılan davanın ise 17 Mart tarihinde sonuçlanması bekleniyor. İki davacı sivil toplum kuruluşu da davaların olumlu sonuçlanmasını yüksek ihtimal olarak görüyor.

Öte yandan, 2000 yılı ve sonrasında emekli olmuş milyonlarca kişi de dava sonuçlarını merakla bekliyor. 2 milyon işçi emeklisini kapsayan intibak zammı dava olumlu sonuçlanırsa 2000 yılı sonrasında emekli olan işçi emeklilerini de kapsayacak. 2000 yılı öncesi emekli olup da intibak zammından faydalananlar 355 TL. civarı intibak zammı aldı. Zammın kapsamı genişletilirse, yeni faydalanacak emeklilerin de aynı oranda zam alması bekleniyor.

Bağ-Kur emeklileri de zam beklentisi içinde

Öte yandan, intibak zammından 2000 yılı öncesi emekli olan Bağ-Kur’lu emekliler de faydalanamamıştı. Sonuçlanması beklenen davalar Bağ-Kur emeklilerini de umutlandırdı. Maaşlarının işçi emeklilerinden daha düşük olduğunu savunan Bağ-Kur emeklileri de intibak zammı kapsamına alınmak istiyor. Eğer iki sivil toplum kuruluşu tarafından mahkemeye taşınan konu olumlu sonuçlanır, mahkeme kararları emeklilerin lehine dönerse 2000 yılı sonrası emekli olanlarla birlikte Bağ-Kur emeklilerinin de 355 TL.ye varan intibak zammından faydalandırılmaları gündeme gelebilir.

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın