Emniyete-14-Bin-142-Yeni-Memur

Emniyete 14 Bin 142 Yeni Memur

Emniyet Genel Müdürlüğü 2015 yılı içerisinde 14 bin 142 yeni memur alacağını duyurdu.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada personel alım sürecinin nasıl olacağı ve adaylarda hangi şartların arandığına yer verildi. 2015 performans çizelgelerine göre yeni düzenlemeler yapıldı, memur ve öğrenci alımları da çizelgeye göre yeniden düzenlendi.

Yeni düzenlemeye göre, polis memuru alımlarında bir düzen kurulacak ve belirli kriterlerdeki adaylara gerekli sınavlar yapılacak, adaylara psikolojik ve fiziksel yönden yapılan testler incelenecek, polis seçiminde uzman personel görevlendirilecek, görevli memurlara eğitim verilecek.

Polis okullarında verilen eğitimde çıtanın yükseltilmesi de Emniyet Genel Müdürlüğü’nün hedefleri arasında. Yoğun bölgelerde polis adaylarına staj yaptırılması planlanıyor. Nüfusu yoğun olan illerde polis akademisi benzeri büyük eğitim tesisleri hazırlanacak. Atış ve diğer konularda personele ileri eğitim verilecek. Yeni memur alımlarında mülakat sistemine geçilmesi planlanıyor. Memurların çalışma düzenlerinde de bir takım değişiklikler yapılması söz konusu. Emniyet Genel Müdürlüğü 2015 yılı içerisinde bünyesi 14 bin 142 yeni polis memuru katacak.

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın