En-Fazla-Açık-İngilizce-Öğretmenliğinde

En Fazla Açık İngilizce Öğretmenliğinde

Türkiye İş Kurumu’nun 2014 Birinci Dönem Türkiye araştırma sonuç raporu doğrultusunda en fazla açığın İngilizce öğretmenliği alanında olduğu açıklandı.

Türkiye İş Kurumu’nun 2014 Birinci Dönem Türkiye araştırma sonuç raporundan gelen bilgilere göre öğretmenliğin birinci sırada tutulduğu milli eğitim sektöründe en fazla açığın İngilizce öğretmenliğinde olduğu belirtilirken, en fazla zorluk çekilen bölümün ise matematik öğretmenliği olduğuna dikkat çekildi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’ndan geçerek Torba Kanun Yasası ile yürürlüğe giren 47 bin öğretmen istihdamı atama bekleyen öğretmenlere umut kaynağı olurken, tasarı gereği eğitim ve öğretimin verimliliği için ihtiyaç duyulduğu kadar personel alımına onay verilmişti.

Türkiye İş Kurumu’nun onaylanan öğretmen istihdamı sonrasında oluşturduğu araştırma sonuç raporuna göre Türkiye’de en fazla açığın İngilizce öğretmenliğinde olduğu, en zorluk çekilen mesleğin ise yine milli eğitimde matematik öğretmenliği alanının olduğu açıklandı.

, , , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın