Eş Durumuba 3 Yıl Şartı Getirildi

Eş durumuna 3 Yıl Şartı Getirildi

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu tarafından yapılan açıklamada, eşi özel sektörde çalışan öğretmenler için yeni bir düzenleme getirildiği ve yeni yönetmeliğin çıkmasından itibaren eş durumundan tayin için 3 yıl şartı aranacağı duyuruldu.

MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu, eşi özel sektörde çalışanların bugüne kadar 1 yılı doldurduktan sonra eş özrü ataması isteyebildiğini hatırlatarak bunun 3 yıla çıkartıldığını bildirdi. Yeni yönetmeliğin çıkmasının ardından en az 3 yıl şartı aranacağını söyleyen Aydoğdu, bu şartın Ağustos ayında yürürlüğe gireceğini belirtti.

1 yıldan 3 yıla çıkartıldı

Yapılan düzenlemeye göre; eşi kamuda çalışmakta olan öğretmenler için 1 yıl, eşi özel sektörde çalışmakta olan öğretmenler için ise 3 yıl sonra eş durumundan tayin istenebilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği tarafından Sakıp Sabancı Basın Merkezi’nde düzenlenen “Basın Merkezi Toplantıları”na katılan MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu 3 yıl şartı ile ilgili açıklamasını da burada yaptı.

Öğretmen başına düşen öğrenci sayısı azaldı

Aydoğdu açıklamasında Genel Müdürlük olarak öğretmen, okul yöneticisi ve çalışanlar dahil olmak üzere toplam 929 bin 714 kişiye hizmet verdiklerini, tüm eğitim kademelerinde 73 bin 257 yönetici bulunduğunu, öğretmen sayısının ise 778 bin 690 olduğunu aktardı. Öğretmen başına düşen öğrenci sayısının artan nüfusa ve okullaşma oranına rağmen son 12 yıl içinde azaldığını vurgulayan Aydoğdu, 2002 yılında ilkokul ve ortaokulda öğretmen başına düşen öğrenci sayısı 28 iken, 2014’te bu sayının ilkokul ve ortaokulda 19 ve 18’e düştüğünü, Ortaöğretimde de 18’den 15’e gerilediğini bildirdi.

Düzenlemeye tepki var

Öte yandan, özel sektörde çalışan öğretmenlerin bugüne kadar 1 yılı doldurduktan sonra eş özrü ataması isteyebilirken bunun 3 yıla çıkartılacak olması öğretmenlerden ve eğitim sendikalarından tepki çekiyor. Öğretmenler bu düzenlemenin aileleri ayıracağını ve büyük sıkıntılar yaratacağını öne sürüyor.

3 yıl kesintisiz prim ödeme şartının çok ağır bir şart olduğunu savunan öğretmenler, iş güvencesinin olmadığı özel sektörde “kesintisiz” prim şartının sağlanabilmesinin gerçekçi olmadığını belirtiyorlar. Öğretmenler, yönetmeliğin düzeltilmesini istiyor.

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın