Eş Durumunda 3. İl Formülü

Eş Durumunda 3. İl Formülü

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, öğretmenlerin eş durumu atamaları için iki eşin hali hazırda çalıştıkları iller haricinde 3. bir ile tayin edilerek orada birleştirilmeleri formülü üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

“Eşleri bir araya getirmek için 3. bir merkez formülü üzerinde çalışıyoruz.” diye konuşan Bakan Nabi Avcı, öncelikle öğretmen eşleri bulundukları şehirlerde bir araya getirmeye çalıştıklarını ancak bunu gerçekleştirilemediği durumlarda eşlerin üçüncü bir ile tayin edilerek birleştirilmeleri formülünü değerlendireceklerini söyledi. Bakan Avcı, eş durumu atamalarında 8500 öğretmenin yer bulamadığına dikkat çekti.

İki eş her ikisinin de eğitim verdikleri dallarda boş kadro bulunan ilde birleştirilecek

Bakan Avcı, geliştirmeye çalıştıkları formül ile ilgili örnek vererek “Diyelim ki eşlerin o anda ayrı ayrı çalıştıkları illerde norm kadro uygun değilse ve bu yüzden eşlerden birinin olduğu yerde onları bir araya getiremiyorsak, o zaman çevre il ve ilçelere bakabileceğiz. Çevrede onları birleştirebileceğimiz bir üçüncü il veya ilçe varsa onlar da kendileri açısından bu formülü uygun buluyorlarsa, o zaman her iki eşi de bu 3. yere atayacağız.” Dedi.

Avcı “Biz boş kadro bulunan yerleri duyuruyoruz. Diyelim ki Nevşehir ilimizde her iki eşin de branşında uygun kadro bulunuyor. Eşlerden birisi Konya’da, diğeri Samsun’da ise ve Nevşehir’de her ikisine de uygun yer varsa, eşler Nevşehir için müracaat ederler ve biz de onları Nevşehir’de bir araya getiririz.” Dedi. Avcı bu formülle birbirinden ayrı düşen öğretmen eşlerin bu sıkıntısına artık son vermek istediklerini belirtti.

3. il formülü öğretmen çiftlere umut olacak

Eş durumu tayinlerinde yaşanan sıkıntıların, ayrı illerde çalışmak zorunda kalan öğretmen anne babalar nedeniyle parçalanan ailelerin öğretmen camiasının en önemli problemlerinden birisi olduğuna dikkat çekiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın 3. İle atama formülü ile bu sıkıntının bir nebze olsun hafiflemesi bekleniyor.

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın