GSS-Borcu-Olanlar-Bu-Ayı-Kaçırmayın

GSS Borcu Olanlar Bu Ayı Kaçırmayın

Gelir testine girmediği için borç yüküyle karşılaşan Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borçluları bu ay sonuna kadar başvurdukları takdirde borçlarını sildirebilecek ya da azaltabilecek.

Torba yasa ile sağlanan olanaktan faydalanmak isteyen GSS borçlularının bu ay sonuna kadar başvurmaları gerekiyor. Daha önce gelir testi yaptırmamış kişiler başvuru yaparak borçlarını yeniden düzenletebilir. Gelir testine girilmediği takdirde en yüksek primden borç çıkartılıyor. Ancak süre 31 Mart 2015’e kadar uzatılarak bu kişilerin teste girmelerine imkan tanındı. Teste girmek için yaşadığınız yerdeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına başvurmanız yeterli.

Eğer testte ailenizde kişi başına gelir 400 TL’den az çıkarsa GSS borcunuz siliniyor. Sağlık hizmetlerinden de faydalanabiliyorsunuz. Eğer bunun üzerinde bir rakam çıkarsa priminiz çıkan gelire göre yeniden hesaplanıyor, bu da en yüksek primden daha düşük oluyor. Çıkan borcu taksit taksit ödemek de mümkün.

Eğer daha önce test yaptırmış ancak borcunuzu ödememişseniz ve yapılandırmak istiyorsanız 30 Nisan 2015’e kadar yapılandırma için başvurabilirsiniz. Borç yapılandırması için ikamet ettiğiniz yerdeki SGK ilk müdürlüğüne başvurmak gerekiyor.

 

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın