İş-Güvencesi-Gasp-Edilmeye-Çalışılıyor

İş Güvencesi Gasp Edilmeye Çalışılıyor

Memurların zor koşullarda ve düşük ücretlerle çalıştıklarını söyleyen Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanifi Bostan, bu sıkıntıların üzerine bir de memurların kötü niyetli saldırılara maruz kaldıklarına dikkat çekti. Bostan, memurların iş güvencelerinin ellerinden alınmaya çalışıldığını belirtti.

İş güvencesini ortadan kaldıracak ve memurların haklarını geriletecek pek çok kanun tasarısının gündemi meşgul ettiğini hatırlatan Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, güvencesiz bir çalışma hayatı oluşturmak için altyapı hazırlandığını, memurun zorlu mücadeleler sonucu kazanılmış haklarını yok edecek uygulamalarla adeta ateşe atıldığını savundu.

Herşeye rağmen kamu çalışanlarının halen büyük bir güç olduğunu söyleyen Bostan, son on iki yılda bir takım uygulamalarla kısıtlansa da doğruları yapma cesaretine sahip tek büyük kitlenin devlet memurları olduğunu ifade etti. Bostan “Memurlarla ilgili her türlü uygulama yargı denetimine açık. İç hukuk yollarının tükenmesi durumunda uluslararası mahkemelere gitme yolu da açık. Sendikaların olayları yakından takibi ve müdahil olabilmesi de pek çok hukuksuz uygulamayı engelleyebiliyor” dedi.

“Bölünerek değil birlik olarak mücadele etmeliyiz”

Bostan kamu çalışanlarının farklı sendikalara üye olarak bölünmesinin mücadelenin ve hak kazanımlarının önündeki en büyük engellerden birisi olduğuna işaret etti. İş güvencesinin memurların geleceğinden çok ülkenin menfaatlerinin ve geleceğinin gereği olduğunu dile getiren Bostan, yüksek medeniyet seviyesini yakalamış, iş güvencesi ve tüm diğer hakların eksiksiz bulunduğu daha ileri bir Türkiye için birlikte mücadelenin şart olduğunu vurguladı.

Bostan 4/C’li esnek istihdam uygulamasının da memurluk güvencesini ortadan kaldıracak bir uygulama olduğunu belirterek tepki gösterdi. Rotasyon uygulamasının memurları oradan oraya sürmek ve baskı altında tutabilmek için bir araç olarak kullanıldığını söyleyen Bostan, memurların görevden alınmalarında yargı kararıyla geri dönme haklarının gasp edilmesini Türkiye Kamu-Sen’in engellediğini ve bu hakkın gasp edilmesini önlemek için mücadele etmeye devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın TÜMSİAD Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmadaki “İşçi – memur ayrımını ortadan kaldıracağız. Çalışanlar sistemini getireceğiz.” Şeklindeki ifadelerini de eleştiren Bostan, dünyanın gelişmiş olarak kabul edilen hiçbir ülkesinde memur ile işçinin aynı statüde çalışmadığını iddia etti.

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın