Haziran-Mezunları-Ne-Olacak

Haziran Mezunları Ne Olacak?

Okuldan Haziran ayında mezun olacağı için Nisan ayı içerisinde gerçekleşecek KPSS tercihlerine başvuru yapamayacak öğrencilerin nasıl bir yol izlemesi gerekiyor?

Geçmiş yılların tam tersine, 2015 yılının ilk KPSS tercih sürecinin Çalışma Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığı’nca Nisan ayında yapılması uygun görüldü. Bu tarihler KPSS yerleştirme takviminde de yer aldı. 2015’e dek tercihler çoğunlukla Haziran ayı içerisinde alınıyordu. Adayların çoğu Haziran’da mezun olacakları için bu takvim adayları mağdur etme riski taşıyor. Tepki gösterilmesine rağmen tarihlerde herhangi bir değişikliğe gidilmedi.

Mağdur olan adaylar şu yolları izleyebilir: Kamu Denetçiliği Kurumu’na başvurabilir ve tavsiye kararı aldırabilirler. Adayların bazıları Danıştay’a yürütmeyi durdurma istemli dava açabilir. Yapılacak başvurularda, belirlenen tarihte kamu yararı bulunmadığının altı çizilebilir.

Adaylar, mağduriyetin giderilmesi ve herkesin eşit koşullarda tercih yapabilmesi için tercihlerin Haziran sonuna alınması gerektiğini belirtiyor ve ilgili mercilerin bir çözüm bulmasını bekliyor. Söz konusu tercih takviminden mağdur olabilecek, yeni mezunların haklarının gözetilmesini bekleyen on binlerce aday var.

, , , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın