İçişleri Bakanlığı 60 Yeni Kaymakam Alıyor

İçişleri Bakanlığı 60 Yeni Kaymakam Alıyor

İçişleri Bakanlığı 60 adet kaymakam adayı alacağını açıkladı. Başvuru Şartları arasında; üniversitelerin İktisat, İşletme, Hukuk, Siyasal Bilgiler fakültelerinden ve bu alanlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanan yurt dışındaki fakültelerden mezun olmuş olmak, 35 yaşını aşmamış olmak ve askerlikle bağlantısı bulunmuyor olmak. Askerliğini tamamlamış, erteletmiş ya da yedeğe alınmış olmak yer alıyor.

Sınav, 28 Mart 2015 günü Ankara’da gerçekleşecek. Sınav başlangıç saati ise 09.30. Sınavda sorulacak olan sorular için tanımlanan süre ise toplamda 50 soru için 120 dakika şeklinde olmakla birlikte bu sayı ve süreler değişiklik gösterebiliyor.

Aday olmak isteyenler başvurularını 05 Şubat 2015 ile 18 Şubat 2015 tarihleri arasında ÖSYM başvuru merkezlerinden ya da https://ais.osym.gov.tr internet sitesinden yapabilecek ve sınav ücretini yatırarak başvuru işlemlerini tamamlayabilecek. Başvuru işlemlerini tamamlayan her aday için ÖSYM aracılığıyla adayların hangi binada sınava gireceklerini, sınav zamanlarını ve saatlerini belirten Sınav Giriş Belgesi düzenlenecek.

Sınav açık uçlu sınav şeklinde gerçekleştirilecek. Adaylardan belirli süreler dahilinde sorulan soruları cevaplamaları ya da verilen problemleri çözmeleri bekleniyor. Sınavın yaklaşık % 40’lık kısmı Genel Yetenek ve Genel Kültür sorularından oluşurken geriye kalan % 60’lık kısım ilse Alan Bilgisi sorularından oluşuyor. Genel Yetenek ve Genel Kültür soruları toplamda 20 adet iken Alan Bilgisi soruları ise toplamda 30 adet.

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın