İçişleri Bakanlığı Koruma Memuru Alıyor

İçişleri Bakanlığı Koruma Memuru Alıyor

İşsizleri umutlandıran iki duyuru arka arkaya geldi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından yapılan açıklamada, önümüzdeki 5 ay içinde 15 bin infaz memuru alınacağı duyurulmuştu. İçişleri Bakanlığı’ndan da koruma memuru alınacağı duyurusu yapıldı.  28 bin 500 yeni koruma memuru görevlendirilecek.

Polisin bazı yetkilerine sahip olacak koruma memurları kimlik sorabilecek, arama yapabilecek, yakalama yapabilecek ve silah kullanabilecek. İlk etapta 28 bin 500 koruma memuru alınacak, daha sonra bu sayı toplam 50 bini bulacak. Alınacak memurlar hassas bölge ve noktalarda, önemli devlet dairelerinde görev alacak. Bu memurlar bazı kişileri de korumakla görevli olacak. Stadyumlar, sınavlar, konser ve toplantılar gibi alanlarda da koruma memurları görev alabilecek. Koruma memurları diğer polisler gibi üniformalı ve silahlı olarak görev yapabilecekleri gibi sivil hizmet de verebilecek.

Koruma memuru olmak için aranan şartlar arasında en az lise mezunu olmak, beden eğitimi sınavlarını başarıyla geçmek, yeterli sağlık durumuna sahip olmak ve KPSS lise puan türünde en az 40 – 60 arası puan almak yer alıyor. Fiziki durum özellikle önemseniyor ve erkeklerde en az 1.72 metre, kızlarda en az 1.68 metre boy aranıyor. Aynı zamanda koruma memuru adaylarının 25 yaşından küçük olmaları gerekiyor. Lise mezunlarının yanı sıra ön lisans ve üniversite mezunları da koruma memuru olabilecek. Daha sonra koruma memurluğundan polisliğe geçiş yapma imkanı da bulunuyor.

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın