İngilizce-Öğretmeni-Açıkları-Kapatılacak-mı

İngilizce Öğretmeni Açıkları Kapatılacak mı

Ülkemizde büyük bir sorun haline gelen dil probleminin giderilmesi için 22 saat İngilizce dersi koyulurken, derslere girecek öğretmen sayısı yeterli değil.

Yaklaşık 16 bin öğretmen açığının bulunduğu İngilizce öğretmenlerinin giderilip giderilmeyeceği merak konusu olurken, bakanlık özel okullara ağırlığı verip devlet okullarının alt yapısı hazırlanana kadar bekleme kararı aldı.

Yabancı dil eğitimi eksikliğini gidermek ve öğrencilerin yabancı dil sorununu çözmek için haftalık ders 35 ders saatinin 22’sini İngilizce olarak vermeyi planlayan Milli Eğitim Bakanlığı, ders saatinin artmasıyla 16 bin olan İngilizce öğretmen açığının daha da artacak olmasına nasıl bir çözüm bulacağı merak konusu oldu.

Süleyman Şah Üniversitesi Yabanı Diller Bölümü Öğretim Görevlisi Feyyaz Polat, bu öğretmen açıklarının kapatılmadan bu uygulamaya geçilmemesi gerektiğini ifade ederken, bu uygulamanın eksikler giderilmeden hayata geçirilmesi durumunda telafisi zor sonuçların ortaya çıkabileceğini belirtti.

Yabancı dil derslerine dair uygulamanın hayata geçirilmesinin ardından öğretmen açıklarına yönelik sorunların çözümü için nasıl bir karar alınacak ilerleyen zamanlarda netlik kazanacak.

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın