İngilizce-Öğretmeni-Alım-Sayısı-Ne-Kadar-Artacak

İngilizce Öğretmeni Alım Sayısı Ne Kadar Artacak

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada 5. sınıfdan itibaren İngilizce derslerine ağırlık verileceğini, bu açıklamanın ardından da öğretmen sayısının arttırılacak mı sorusunu akıllara getirdi.

MEB Temel Eğitim Genel Müdürü Funda Kocabıyık dün yapmış olduğu açıklamada, yabancı dil ağırlık müfredatın pilot uygulamasına 2016 yılının Eylül ayından itibaren uygulanmaya başlanacağını belirtti.

2016 yılında ilk olarak pilot uygulama olacağını belirten Funda Kocabıyık, eğer uygulamada herhangi bir sorun yaşanmazsa diğer illerde de yaygınlaştırılması için çalışmaların hızlandırılacağını ifade etti.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamanın devamında İngilizce dersi için ayrılan haftalık ders saatinin 16 ile 20 saat arasında olacağının, 2016 yılında pilot uygulaması işleyeceği için İngilizce öğretmeninin arttırılmasına gerek olmayacağı belirtildi.

Ancak uygulamanın sorunsuz bir şekilde başarılı olması halinde çalışmanın 2016-2017 eğitim öğretim yılında 81 ilde yaygınlaştırılmasının ardından İngilizce öğretmenlerinin sayısının arttırılmasına ihtiyaç duyulacağı bildirildi.

Uygulamanın ardından İngilizce öğretmenlerinin sayılarının arttırılması konusunda neler yapılacağı merak konusu haline geldi.

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın