İşçilere-Babalık-İzni-Verilecek-mi

İşçilere Babalık İzni Verilecek mi

İş Kanununda yapılan değişiklikler Resmi Gazete’ de yayımlanırken, baba olan işçilere 5 gün ücretli babalık izni verileceği açıklandı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ailenin ve dinamik nüfusun korunması adına yaptığı açıklamalarda, eşi doğum yapan işçilere 5 günlük ücretli babalık izninin Resmi Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini ve yeni baba olan işçilerin bu haktan yararlanacağını ifade etti.

Resmi Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe giren yasaya, işçinin evlenmesi, annesinin, babasının, eşinin, çocuğunun veya kardeşinin vefatı durumlarında 3 gün, eşinin doğum yapması halinde ise 5 gün ücretli izin verileceğine dair madde eklendi.

Yapılan düzenleme gereği doğum izni için verilecek olan 5 günlük ücretli izne Cumartesi ve Pazar günlerinin dahil edilmeyeceği dolayısıyla doğum izninin de 7 güne çıkacağı belirtildi.

Haftasonlarının dahil edilmemesiyle 7 güne çıkacak olan doğum izninin bazen bayram tatillerinin de eklenmesiyle daha da uzayabileceği ifade edildi.

Yürürlüğe giren yasa birlikte doğum izni ve yarı zamanlı çalışma haklarının 1 Ocak 2015 ve sonrasını kapsadığına da dikkat çekildi.

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın