İŞKUR-Eleman-Arıyor

İŞKUR Eleman Arıyor

Türkiye İş Kurumu işe yerleştirecek eleman aradığı belirtilirken, kurumun sadece Nisan ayında 100 bin açık işe yerleştirme yapamadığını açıkladı.

İŞKUR Genel Müdürü Nusret Yazıcı, iş arayan veya işini beğenmeyen vatandaşları İŞKUR’a davet ederek, başvuru yapan işsizlere birçok tekliflerinin olacağını söylediği belirtilirken, sadece Nisan’da 176 bin eleman aradıklarını kaydeden Yazıcı, bunun 70 binini karşıladıklarını ve 100 bininin hâlâ boşta olduğunu ifade etti.

Çalışmak isteyen herkesi İŞKUR‘a beklediklerini belirten Yazıcı, eleman bulamamalarının nedenini işverene sorduklarını dile getirerek temel sorun olarak yarıdan fazlasının mesleksizliği gösterdiğini belirtti.

Bunu yüzde 25’lerde ücret, yüzde 20’lerde de çalışma şartlarının beğenilmemesi izlediğini ifade eden Yazıcı, işin ilginç tarafının karşılanamayan iş grupları arasında beden işçilerinin de bulunması olarak değerlendirdi. Genelde en çok güvenlik, satış danışmanı ve büro memuru gibi alanlarda ihtiyaç olduğunun altını çizen Yazıcı, Nisan ayına göre, en çok açık satış danışmanı, güvenlik personeli ve garsonlarda olduğunu ifade etti.

İŞKUR’un geçtiğimiz günlerde Dünya Kamu İstihdam Kurumları Birliği Başkanlığına seçildiğini anlatan Yazıcı, 41 ülkenin oyunu aldıklarını ve İŞKUR olarak seçimleri kazandıklarını belirtti.

, , , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın