Kadın-Memurlara-Yarı-Zaman-Müjdesi

Kadın Memurlara Yarı Zaman Müjdesi

Memurların büyük bir merakla takip ettikleri aile paketi kanun tasarısı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yapılan görüşmelerin ardından değiştirildi.

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu, aile paketi kanun tasarısını ailenin ve dinamik nüfus yapısının korunmasını amaçlayarak bazı kanunlarda ve kararnamelerde değişiklik yaparak kabul etti.

Değişikliğe uğramadan önce yeni doğum yapan 1 çocuk sahibi annelerin 2 ay, 2 çocuk sahibi annelerin 4 ay, 3 çocuk sahibi annelerin ise 6 ay süreyle yarı zamanlı olarak çalışmasını öngören kanun tasarısında tüm doğum yapan anneler için 6 ay yarı zamanlı çalışma maddesi eklenerek değişikliğe gidildi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Komisyonu’ndan geçen ve kabul edilen aile paketin kanun tasarısındaki değişikliklerin 2016 yılının Ocak ayından itibaren yürürlüğe gireceği açıklandı.

Açıklanan bu değişiklik sonrası kadın memurların yapılan bu değişiklikten dolayı memnun olmaları ve görevlerini daha iyi bir şekilde yerine getirmelerinin amaçlandığı belirtildi.

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın