Kadro-Açığı-Var-3.5-Milyon-Aday-Var-Atama-Yok

Kadro Açığı Var 3.5 Milyon Aday Var Atama Yok

Merkezi Atama Mücadele Grubu üyeleriyle bir basın toplantısı düzenleyen CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli kamu kurumlarında ciddi oranlarda kadro açığı olduğu hatırlatarak, KPSS’ye girdiği halde henüz atanmamış 3.5 milyon memur adayı bulunduğu halde norm kadro uygulaması yapılarak kadrolara kısıtlama getirildiğini öne sürdü.

Türkiye’nin en ciddi problemlerinden birisinin işsiz üniversite mezunları olduğuna dikkat çeken Türeli, bu eğitimli iş gücünün uygun alanlarda değerlendirilmiyor olmasının ülke ekonomisi için büyük bir kayıp teşkil ettiğine dikkat çekti. Kamudaki büyük kadro açığının hizmet alımı ile kapatılmaya çalışıldığını, bekleyen 3.5 milyon adaya ve kadro açığına rağmen kadrolu memur alımına kısıtlama getirildiğini söyleyen Türeli, 2014 Kasım ayında 3.5 milyon adaya yalnızca 5 bin kadro açıldığını hatırlattı.

Mülakat sistemini de eleştiren Türeli, sistemin ideolojik kadrolaşma yarattığını öne sürdü.

TÜİK verilerine göre işsiz nüfusun %10.7’ye ulaştığına dikkat çeken Türeli, bunun son 4 yılın en yüksek rakamı olduğunu, işsizliğe, taşeronlaşmaya, eğitimli gençlerin mağduriyetine karşı memur adaylarının 2015 Nisan ayı için 40 bin kadro talebini desteklediklerini belirtti.

 

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın