Kadro-Bekleyen-3.5-Milyon-Kişi-Var

Kadro Bekleyen 3.5 Milyon Kişi Var

KPSS’ye giren 3,5 milyon memur adayı adaletli bir kadro dağılımı için bekliyor. 2014/2 tercih döneminde 3,5 milyon aday için sadece 5 bin 67 kadro verilmişti.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek geçtiğimiz günlerde yeterli bütçe olmadığını söylemiş personel alımlarını kısıtlayacaklarını duyurmuştu. Memur adayları bu açıklamaya tepki göstererek, öğretmen ve sağlıkçı atamalarına bütçe ayırabilen devletin diğer kadrolara neden ilgi göstermediğini sorguluyor. Adaylar, son günlerde bazı kurumlarda merkezi sistem yerine mülakatlı alımların öne çıkmasının da torpil endişelerini arttırdığını söylüyor.

Hem az kadro ayrılması hem de mülakatlı alımlar mağduriyete neden oluyor, bu durumdan aileleri ile birlikte 10 milyonu aşkın kişi olumsuz etkileniyor. Örgütlenen adaylar sosyal medya ve diğer platformlarda yaptıkları açıklamalarda şu ifadelere yer verdi: “Öğretmenler ve sağlıkçılar elbette ülkemiz için çok gerekli. Bu değerli meslek sahipleri elbette atanmalı. Ancak, adil bir dağılım yapılabilmesi için diğer meslek gruplarına da yeterli kadro açılmalıdır. Biz de bu ülkenin vatandaşlarıyız, daha fazla yok sayılmak istemiyoruz.”

, , , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın