Kamu-İşçilerine-Müjde

Kamu İşçilerine Müjde

Davutoğlu, yüzde 11.3 zam, yılda bir kez 500 lira denge ödeneği, düşük maaşlara her ay 100 liraya kadar iyileştirme, geçici işçilere 5 ay 29 gün çalışma sınırı kalkacağını ve taşeron sorununun çözüleceğini açıkladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, kamuda çalışan 181 bin işçinin maaşlarında 2015 yılının ilk altı aylık döneminde yüzde 6, ikinci altı aylık dönemi için yüzde 5 olmak üzere toplam yüzde 11.3 artış yapıldığını belirtirken, Başbakan Davutoğlu, düşük ücretlerde aylık 50 ile 100 lira arasında iyileştirme yapıldığını ve yılda bir kez tüm işçilere denge ödeneği olarak 500 lira ödeneceğini ifade etti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu tüm bu iyileştirmelerle birlikte en düşük işçi maaşının yüzde 16, en yüksek işçi maaşının da yüzde 13 zamlanmış olacağını belirtti. Başbakan Davutoğlu’nun katılımıyla, Kamuda Çalışan İşçilerin Toplu İş Sözleşmesine Esas Teşkil Edecek Çerçeve Anlaşma Protokolü imza töreni dün Çankaya Köşkü’nde yapıldı. Kamuda çalışan 181 bin işçinin 2015 yılı maaş zamlarının açıklandığı törende, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Türk-İş Genel Başkanı Ergun Atalay ve işçi sendikası temsilcileri bulundu.

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın