Kamu-İşçilerinin-İzin-Ücretlerinde-Değişiklik

Kamu İşçilerinin İzin Ücretlerinde Değişiklik

Maliye Bakanlığı İşten ayrılan ve geriye dönük maaş alan kamu işçilerinin izin ücretleri hakkında önemli bir karara vardı.

Maliye Bakanlığı, işten ayrılan ve geriye dönük maaş alan kamu işçilerinin 2 yıllık izin ücretlerinin ödenmesini öngören genelgeyi iptal etti. Bu durumda milyonlarca kamu işçisi dava açıp geçmişe dönük 5 yıllık izin ücretlerini alma imkanına sahip oldu.

Danıştay 8. Dairesi oy birliğiyle iptal edilen genelgenin yanı sıra yıllık ücretli izin haklarının kullanılmaktan vazgeçilmeyecek haklar olduğuna dikkat çekildi.

İşçilerin avukatı Emre Baturay Altınok, Danıştay’ın oy birliği ile almış olduğu bu kararın kamu çalışanları açısından son derece önemli olduğu, bu davanın konusunu genelgeye dayanarak kendilerine ödeme yapılmayan tüm mağdur çalışanların yıllık izin ücreti hakkını korumasını dikkate alan bir karar olduğu ifadeleriyle belirtti.

Avukat Emre Baturay Altınok, Danıştay’a vermiş olduğu dava dilekçesinde, idari işlemin kaynağı olan genelgenin işçiler açısından olumsuz sonuçlar doğurduğunu ve bu söz konusu genelgenin telafisi zor sonuçları ortaya çıkaracağından dolayı iptalini istedi.

, , , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın