Kapsam Dışı Bırakılan Atamalara Tepki Var

Kapsam Dışı Bırakılan Atamalara Tepki Var

KPSS aracılığıyla devlet memurluğu yapmak isteyen adaylar, merkezi yerleştirme kapsamı dışında bırakılan çalışan alımlarının tekrar merkezi yerleştirme kapsamında değerlendirilmesini talep ediyor.

Özellikle son bir kaç senedir, yasal düzenlemelerle Orman Genel Müdürlüğü, Kredi Yurtlar Kurumu, Karayolları Genel Müdürlüğü, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, PTT ve benzeri kurumların memur kadrolarına gerçekleştirilen alımlar ÖSYM aracılığıyla yürütülen merkezi yerleştirme sisteminin dışında bırakıldı. Bu sebepten, yapılan yerleştirmelerde tekrar şaibeli durumların oluştuğu düşüncesi hakim oldu. Yine bu nedenle merkezi yerleştirmelerde belirtilen kadro sayısı oldukça azaldı. Örnek olarak ise 2014/2 KPSS tercih sıralamasında yalnızca 5 bin kadro yer almış olması gösteriliyor.

KPSS’ye başvuran kişiler, şaibeli durumların ortadan kalkmasını istiyor ve kimseye minnet göstermeden memurluk haklarından yararlanmaları gerektiğini düşünüyorlar. Kapsam dışında bırakılan PTT, KYK, OGM, Gümrük, DSİ gibi alımların tekrar merkezi yerleştirme içine dahil edilmesi gerektiği dile getiriliyor. Memur adayları, söz konusu bu kurumlara merkezi yerleştirmenin geri dönmesi halinde hakkaniyetin yeniden sağlanacağını ve şaibelerin azalacağını belirtiyor.

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın