Kaymakamlık Sınav Başvuruları Başladı

Kaymakamlık Sınav Başvuruları Başladı

Kamuda yönetici olmak idealine sahip gençlerin popüler sınavlarından olan kaymakamlık adaylığı sınavı başvuruları bugün itibariyle başladı. Kaymakamlık sınavına Hukuk Fakültesi veya İİBF (SBF, İşletme, İktisat Fakülteleri dahil) bölümlerinden mezun olan adaylar başvurabilecek.

Adayların sınav başvurularının son günü olan 18 Şubat itibariyle mezun durumda olmaları gerekiyor. Başvurular 5 – 18 tarihleri arasında alınacak. 01 Ocak 2015 tarihi itibariyle 35 yaşını bitirmemiş olanlar sınava başvurabilir. (01.01.1980 ve daha sonraki tarihlerde doğanlar.)

Başvuru için ise şöyle bir yol izlenecek; adaylar herhangi bir ÖSYM başvuru merkezinden veya https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden başvuru yapacaklar. Sonrasında başvuru yapan adaylar, ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “Ödemeler” kısmından kredi kartı/banka kartı ile ÖSYM adına 110,00 TL (%18 KDV dahil) sınav ücreti yatıracaklar. Adayların, banka/ATM’den sınav ücreti ödemesi yapmaması gerekiyor. Ödeme işlemlerinden kaynaklanabilecek hatalardan ÖSYM ve İçişleri Bakanlığı sorumlu olmayacak. Fazla ya da yersiz ödeme yapan kişilere herhangi bir iade yapılmayacak.

Açıköğretim mezunları da başvurabiliyor

Açıköğretim fakültelerine bağlı ilgili bölümlerden (Siyasal Bilgiler, Hukuk, İktisat, İşletme, İktisadi ve idari birimler ya da denkliği YÖK tarafından kabul edilmiş yurt dışı 4 yıllık fakültelerden mezun olanlar) mezun olanlar da kaymakamlık sınavına girebiliyor.

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın