KDK-Başvuruları-Sonuçlandı

KDK Başvuruları Sonuçlandı

Kamu Başdenetçisi Mehmet Nihat Ömeroğlu, Kamu Denetçiliği Kurumu’na yapılan başvurulardan 14 bin 500’ünün sonuçlandığını açıkladı.

Kamu Başdenetçisi Mehmet Nihat Ömeroğlu Kamu Denetçiliğine 15 bin civarında başvurunun yaklaşık 14 bin 500’ünün sonuçlandığını belirtirken, diğer yandan TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Meclise gelen vatandaşların çoğunun sorunlarını kısa yoldan halletmek amacıyla geldiğini, Kamu Denetçiliği Kurumu’nun işini eksiksiz bir şekilde yapması halinde bu ziyaretçilerin sayısının azalacağını ifade etti.

Türkiye’nin henüz böyle bir kurumdan haberi olmadığını düşündüğünü belirten TBMM Başkanı Cemil Çiçek, bunun kanıtının ise 77 milyon nüfusu olan ülkede yapılan başvurunun 15 bini geçmemesi olarak değerlendirdi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek eğer işlerin yolunda gitmesinden dolayı başvuru sayısı az ise bunun iyi bir gelişme olduğunu ifade ederken, işlerin yolunda gitmediğini ve bunun mahkemelerdeki dava çokluğu göz önünde bulundurularak kamuoyunun bu kurumdan haberinin olmadığı kanısında olduğunu da sözlerine ekledi.

Çiçek, açıklamalarının devamında Kamu Denetçiliği Kurumu’nun işlerini eksizsiz yapmasıyla birlikte meclise gelen ziyaretçi sayısının azalacağına inandığını belirtti.

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın