Kimsesiz Çocuklara Sınavsız Memuriyet Hakkı

Kimsesiz Çocuklara Sınavsız Memuriyet Hakkı

Yapılan düzenleme ile Çocuk Esirgeme Kurumu yurtlarında yetiştirilen çocuklara sınavsız memuriyet hakkı tanındı. Müjde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’ten geldi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu tarafından bakılan ve korunan çocukların istihdamında önemli bir düzenleme yaparak Çocuk Esirgeme Kurumu yurtlarında yetişen 3 bin 200 kimsesiz çocuğun memur olarak atamasını gerçekleştireceklerini duyurdu. Çelik, atanacak hak sahiplerinin tespitini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın yapacağını söyledi.

En az 2 yıl süreyle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın sosyal hizmet modellerinden yararlanmış kimseler sınavsız memur olarak atanma hakkını kullanabilecek. 18 yaşını dolduran hak sahipleri 2 yıl içerisinde atama için başvuru yapabilecek. Söz konusu atama hakkından yalnızca bir kez yararlanılabilecek.

Engelli memur sayısında artış

Bakan Çelik açıklamasında bazı başka konulara da değindi. 2002’de 5.077 olan engelli memur sayısının 38.039’a yükseldiğini söyleyen Çelik, bunun çok büyük bir artış olduğuna dikkat çekti. Çelik ayrıca, hükümetleri döneminde 300 bin sözleşmeli personelin kadroya geçirildiğini, 214 bin geçici işçiye kadro verildiğini aktardı. Bakan Çelik, bu yıl içinde 6.286 şehit ve gazi yakını ile gazinin memur olarak atanmasını gerçekleştirdiklerini de belirtti.

, , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın