Kopya-Skandalı-Çözüme-Ulaştı

Kopya Skandalı Çözüme Ulaştı

2010 yılı içerinde gerçekleştirilen sınavlara dair ortaya atılan kopya skandalı iddiaları yapılan çalışmalar sonucunda çözüme ulaştırıldı.

2010 yılında gerçekleştirilen, Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı, Dikey Geçiş Sınavı, Askeri Lise Sınavı ve Kamu Personeli Seçme Sınavı’na ait soruların sızdırıldığı ve soru sızdıran kişinin TÜBİTAK uzmanları tarafından ortaya çıkarıldığı belirtildi.

Sınavlara ait soruları sızdıran kişinin Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nde çalışan ve soru hazırlama uzmanı olan S.İ.A. olduğunu, işlediği suçun ise TÜBİTAK uzmanlarının bilgisayarlar üzerinde yaptığı incelemeler sonucunda ortaya çıkarıldığı ifade edildi.

Soruları sızdıran ve sınavlara ait sözel soruları hazırlamakla görevli olan S.İ.A’nın ayrıca Fatih Üniversitesi Dış Ticaret Programında çalışan bir öğretim görevlisi olduğu açıklandı.

Uzmanlık alanının bilgisayar kullanımı ve uygulamaları olduğu belirtilen S.İ.A’nın, 2013 yılından beri üniversitede ders verdiği, bu derslerin de işletme matematiği, bilgisayar kullanımı, ileri office uygulamaları hakkında olduğu bildirildi.

Soruşturma kapsamında adı şüpheliler içinde de bulunan S.İ.A’nın kendi alanına ait sızdırdığı sorularla beraber diğer sorulara da ulaştığı ifade edildi.

, , , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın