Koruma-Memuru-Alımı-Yapılacak-mı

Koruma Memuru Alımı Yapılacak mı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Romanya dönüşünde özel güvenlik görevlilerinin kamudan kaldırılması gerektiği ifadeleri üzerine koruma memuru alımı gündeme geldi.

Savcı Mehmet Kiraz’ın şehit edilmesi üzerine özel güvenlik görevlilerinin yetersizliğini dile getirerek kamudan kaldırılması gerektiğini ifade eden Erdoğan, emniyet teşkilatının koruma görevini layıkıyla yerine getirebileceğini savunmuştu.

Geçtiğimiz yıl içerisinde gündeme gelen koruma memuru alımı İçişleri Bakanlığı’na Efkan Ala’nın atanması ile rafa kaldırılmıştı.

Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu işlerin tecrübesiyle, deneyimiyle üst seviyede olan emniyet teşkilatına bırakılması gerektiğine dair yaptığı açıklamalardan sonra koruma memuru alımı tekrar gündeme geldi.

Emniyet teşkilatındaki personel yetersizliği sebebiyle güvenlik görevlilerinin yerine oldukça fazla polis ve koruma memuru alımı yapılması gerekiyor.

Emniyet müdürlüğüne ait bir birimin kurulup tüm güvenlik görevlilerinin yerine alınacak olan koruma memurları ile yapılacak olan düzenlemenin hızlandırılması için bir an önce düğmeye basılması bekleniyor.
İş olanağından faydalanmak ve bu fırsatı kaçırmamak isteyenler yaşanan bu gelişmeleri oldukça sevinçle karşıladılar.

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın