kpss ders dağılımı

Kpss 2019 Ders Dağılımları

Bu yazımızda KPSS yani Kamu Personeli Seçme Sınavına yönelik bilgi vereceğiz.

Liseden mezun olan her öğrenci KPSS sınavını duymuştur. Peki gerçek anlamda KPSS Nedir? Bu sınava kimler girebilir? Sınavda kaç soru var? Bu sınavlara hazırlanırken nelere dikkat etmeliyiz?

KPSS Nedir?

Kamu alanlarında çalışmak isteyen adayların girdikleri sınavdır. Temel anlamda 3 tane KPSS sınavı vardır. Bunlar: KPSS Lisans, KPSS Önlisans ve KPSS ortaöğretim. Bunları kısaca açıklayacak olursak:

KPSS Lisans: 4 yıllık ve üstü lisans programlarından mezun olan adayların girebildiği sınavdır.
KPSS Önslisans: 2 yıllık önlisans programlarından mezun olan adayların girebildiği sınavdır.
KPSS Ortaöğretim: Liseden mezun olan adayların girebildiği sınavdır.
KPSS Lisans sınavına girmek isteyen adaylar diğer iki KPSS sınavına giremezler. Bu sınavların zorluk derecesi de giderek artmaktadır. KPSS Önlisans ile KPSS Ortaöğretim iki yılda bir yapılmaktadır. Bu yıllar genellikle çift yıllardır.

KPSS’de Hangi Derslerden Sorular Çıkmaktadır?

KPSS Çıkmış Sorular incelendiğinde 3 KPSS sınavında da ortak dersler sorulduğu görülmektedir. Bu dersler: Türkçe, matematik, geometri, tarih, coğrafya, vatandaşlık ve güncel bilgiler. 3 sınavda da 120 soru sorulmakta ve soruların çözümü için 130 dakika süre verilmektedir. 3 KPSS sınavda da 4 yanlış 1 doğruyu götürdüğü için dikkatli olmak gerekir. KPSS sınavlarında sorulan 120 soru 60 genel yetenek 60 genel kültür olmak üzere 2 bölüme ayrılır. Bilgenç bunun için 120 sorunun derslere göre dağılımını sizler için incelemiş:

  • Türkçe: 30 soru
  • Matematik: 27 soru
  • Geometri: 3 soru
  • Tarih: 25 soru
  • Coğrafya: 18 soru
  • Vatandaşlık: 9 soru
  • Güncel Bilgiler: 6 soru şeklindedir.

KPSS’de Hangi Konular Çıkmaktadır?

Üst paragraflarda KPSS sınavlarında hangi derslerden soru sorulduğunu belirtmiştik. Peki bu derslerin hangi konularından soru sorulmaktadır? Konu dağılımlarına geçmeden önce şunu belirtmek istiyoruz: KPSS sınavlarının zorluk dereceleri aynı değildir. Zorluk derecesine göre sıralayacak olursa, KPSS Lisans, KPSS Önlisanstan, bu da KPSS Ortaöğretimden daha zordur. Sınav içeriklerinde aynı konular yer almasına rağmen soruların zorluk derecesi arasında belirgin bir fark vardır. KPSS Lisans sınavında yer alan konuları için KPSS Lisans Konuları sayfamızı kontrol edebilirsiniz.

Kaynak:

https://www.bilgenc.com/2019-kpss-lisans-konulari-ve-soru-dagilimi/

 

, ,

1 Yorum Yapılmış: Kpss 2019 Ders Dağılımları

  1. öş 28 Ocak 2019 at 14:37 #

    Soru sayılarında bir yanlışlık var toplamda 58 ediyor

    Tarih: 25 soru
    Coğrafya: 18 soru
    Vatandaşlık: 9 soru
    Güncel Bilgiler: 6 soru şeklindedir.

Bir Cevap Yazın