KPSS-Dinlemeleri-Yok-Edildi-mi

KPSS Dinlemeleri Yok Edildi mi

Paralel yapının TİB’deki imkanlarıyla kendi üyelerini akladığı ortaya çıktı. KPSS soruşturması kapsamında dinlenen şüphelilerin kurumdaki verileri silindi.

Ankara Başsavcılığı tarafından yürütülen KPSS’de soruların sızdırılmasına ilişkin soruşturmada paralel yapı adına bir iddia daha ortaya çıkarken, Isparta Yalvaç Başsavcılığı, 2010 yılında skandalın ortaya çıkmasının ardından resmen harekete geçerek, örgüt ve dolandırıcılık suçundan soruşturma başlattığı belirtildi. Bu kapsamda savcılık, soruların kendisine önceden gönderildiği tespit edilen Baki Saçı ile arkadaşı Süleyman İ.’ye ait telefonların 3 ay süreyle dinlenilmesi için mahkemeden karar aldığı ifade edildi.

Dinlemelerin sonra ermesinin ardından savcılık, jandarmadan kayıtların yok edilmesini istedi. TİB’in sistemi üzerinden Saçı ile arkadaşına ait ses ve data bilgilerini silmek isteyen jandarma görevlileri, kayıtların kendiliğinden silindiğini tespit ederek durumu tutanak altına aldığı belirtildi.

Söz konusu tutanağı fark eden savcı Yücel Erkman ise, daha önce usulsüz dinlemelerle defalarca gündeme gelen ve üst düzey yöneticilerine de dava açılan TİB‘deki paralel yapının, KPSS dosyasındaki başka ses kayıtlarını silip silmediğini araştırmaya başladığı ifade edildi.

, , , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın