KPSS-Dışında-38-Sınavın-Soruları-Sızdırılmış

KPSS Dışında 38 Sınavın Soruları Sızdırılmış

2010 yılında gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda soruların sızdırıldığına dair başlatılan soruşturmada 38 ayrı sınavda da usulsüzlük yapıldığı tespit edildi.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi çalışanlarının bilgisayarlarının incelenmesi sonucunda Kamu Personeli Seçme Sınavı dışında 38 ayrı sınavda daha soruların sızdırıldığı bilirkişiler tarafından saptandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi çalışanları mercek altına alınırken, sınavlara ait soruların sızdırabilme ihtimali olan tüm bilgisayarların incelenmesi talimatı verildi.

Yapılan incelemelerin sonucu TÜBİTAK’ın oluşturduğu bilirkişilere gönderilmesiyle farklı sınavlara ait soruların sızdırıldığı ve usulsüzlük olduğu belirlenirken, yapılan incelemelerin ilk sonuçlarının yetkililere ulaştırılmaya başlandığı bildirildi.

Bilirkişiler tarafından Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi çalışanlarının bilgisayarları üzerinde yapılan incelemeler sonucunda Kamu Personeli Seçme Sınavı sorularında olduğu gibi diğer sınavlarda da soruların sızdırıldığına dair somut kanıtların bulunduğu ifade edildi.

Bilirkişilerin incelemelerini tamamlayıp raporlarını oluşturmak üzere oldukları belirtilirken, kısa süre içerisinde savcılığa teslim edilecek şekilde hazır olacağı ifade edildi.

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın