KPSS-Kaldırılacak-İddialarına-Yalanlama

KPSS Kaldırılacak İddialarına Yalanlama

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, KPSS sınavının kaldırılacağına yönelik iddiaları yalanladı. Çelik, KPSS’nin adil işe yerleştirme için önemli bir sistem olduğunu, bunu kaldırmaya yönelik herhangi bir çalışmaları bulunmadığını söyledi.

Kendisine yöneltilen bir soru önergesine cevap veren Bakan Çelik, Devlet Memurları Kanunu uyarınca devlet memuru olmak isteyenlerin KPSS sınavına girmelerinin ve yeterli puan almalarının şart olduğunu hatırlatarak, A ya da B grubu kadrolar için merkezi sistemle yerleştirmenin esas olduğunu söyledi.

Kayırmanın önüne geçebilmek ve tarafsız bir yerleştirme yapmak için KPSS’nin önem arz ettiğini söyleyen Çelik, her memurun işe yerleştirme sürecinin ancak KPSS’ye katıldıktan ve yeterli puan aldıktan sonra başladığını belirtti. Çelik, yeterli puan alan adayların bazı kurumlarda ek olarak bir de mülakata girdiğini, mülakatı da başarıyla geçenlerin işe alındığını aktardı.

KPSS kaldırılmayacak

KPSS sınavının kaldırılması ile ilgili herhangi bir çalışma yapmadıklarını belirten Çalışma Bakanı Faruk Çelik, KPSS sınavlarının ardından yapılan mülakatlarda ise adayların bilgi seviyesi, ifade yeteneği ve muhakeme gücü, liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu, özgüveni, bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı gibi hususlarda değerlendirme yapıldığını vurguladı.

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın