KPSS-Mağdurları-Savcılığa-Başvurdu

KPSS Mağdurları Savcılığa Başvurdu

2010 yılında gerçekleştirilen ve kopya skandalı ile gündemden düşmeyen Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda yaşanan usulsüzlük sebebiyle mağdur olduklarını belirten 7 kişi soruşturmaya dahil olmak için savcılığa başvurdu.

2010 yılında gerçekleştirilen ve kopya skandalı nedeniyle gündemin en önemli konuları arasındaki yerini koruyan Kamu Personeli Seçme Sınavı’ndaki usulsüzlükten ötürü mağduriyetlerinin bulunduğunu ifade eden Samsun’dan 7 kişi soruşturmanın içerisinde olabilmek için savcılığa başvurdu.

Dilekçelerini Samsun Adalet Sarayı’na vermek için gelen 7 kişi adına açıklamalarda bulunan inşaat mühendisi Ali Sarıalioğlu, 2010 yılında düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda bazı kişilerin toplu halde soruları ele geçirip sınavda yüksek derecede başarı elde ettiğini öğrendikleri için soruşturmaya dahil olmak istediklerini belirtti.

Geçmiş yıllarda düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda daha önce atamalarının bulunduğunu belirten Sarıalioğlu, 2010 yılında üst kadrolara geçebilmek için sınava girdiklerini ancak yaşanan bu olaylara dayanarak meydana gelen standart sapma sebebiyle hedeflerine ulaşamadıklarını ifade etti.

Diğer arkadaşlarının da bu soruşturmanın içinde olmak istediğini ifade eden Sarıalioğlu, mağduriyetleri sebebiyle ellerinden geleni yapmak istediklerini belirtti.

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın