KPSS-Sınavı-Kaldırılacak-mı

KPSS Sınavı Kaldırılacak mı

Her yıl yüzbinlerce adayın girerek umutlarını bağladığı Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın kaldırılacağı iddialarına Çalışma Bakanı Faruk Çelik açıklık getirdi.

Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın kaldırılmasına yönelik herhangi bir çalışmalarının bulunmadığını belirten Çalışma Bakanı Faruk Çelik, Kamu Personeli Seçme Sınavlarından sonra yapılacak olan sözlü sınavlara dair açıklamalarda bulundu.

Çalışma Bakanı Faruk Çelik açıklamalarının devamında, Kamu Personeli Seçme Sınavlarından sonra yapılacak olan sözlü sınavlarla birlikte adayların konulara ilişkin bilgi seviyesi, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkileri açısından meleğe uygunluğu, özgüveni, ikna kabiliyeti gibi özelliklerinin de değerlendirmeye alındığını belirtti.

Çalışma Bakanı Faruk Çelik, Milli Eğitim Bakanlığı’na Torba Kanun’da yapılan değişiklikler ile birlikte 47 bin öğretmen kadrosunun ihdas edildiğini ve yasının TBMM Bütçe Komisyonu tarafından kabul edilmesinin ardından atamalarında 2015 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu kapsamında 31 Aralık 2015 tarihine kadar gerçekleştirileceğini belirtti.

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın