KPSS-Sistemi-Değişecek-mi

KPSS Sistemi Değişecek mi

Adalet Bakanı Kenan İpek, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu seçim sistemindeki yanlışı herkesin gördüğünü ve bu sistemin değiştirilmesi gerektiğini belirtti.

Adalet Bakanı Kenan İpek, 7 Haziran’daki seçim öncesi, elektrik kesintisine karşı jeneratör dahil her türlü güvenlik önleminin alındığını açıklarken, yargıya dönük çok önemli mesajlar verdi.

İpek, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyelerinin seçimle belirlenmesi sisteminin yanlış olduğunu, zararını herkesin gördüğünü ve değiştirilmesi gerektiğini söyledi. İpek, oluşacak yeni Parlamento’nun, anayasa değişikliği çalışmaları sırasında, RTÜK üyelerinin seçimi gibi Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyelerinin Meclis’te seçimi dahil yeni modelleri tartışması gerektiğini de vurguladı.

Kenan İpek, yargıdaki en önemli sorunun iş yükü olduğunu belirterek, Başbakan’ın açıkladığı Yargı Reformu Strateji Belgesi ışığında 19 ayrı bilim kurulu oluşturulduğunu ve yasa tasarısı hazırlığı yapıldığını, yeni Meclis döneminde Ekim ayında Bakanlar Kurulu’na sunulacağını açıkladı.

İpek, HSYK seçim sistemindeki yanlışı herkesin gördüğünü, bu sistemin bir an önce değiştirilmesi gerektiğini vurguladı. İpek açıklamalarının devamında Kamu Personeli Seçme Sınavı sisteminin de değiştirilmesi gerektiğini ifade etti.

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın