KPSS-Soruşturmasında-Tutuklama

KPSS Soruşturmasında Tutuklama

KPSS’de yaşanan usulsüzlük ve kopya skandalı nedeniyle adliyeye getirilen 42 kişi tutuklama istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Binlerce kişinin umut edip aylarca çalışarak hazırlandığı KPSS’de yaptıkları usulsüzlük ve emek hırsızlığı ile haftalardır gündemin en önemli konularının başında olan suçlulardan 42’si adliyeye getirilirken tutuklanma istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Ankara merkezli yapılan soruşturmada adliye getirilen 42 kişinin sağlık kontrolünden geçirilmesinin ardından nöbetçi mahkemeye sev edilmek için işlemlerinin tamamlandığı belirtildi.

2010 yılında gerçekleştirilen KPSS’de yaşanan usulsüzlük ve kopya skandalı sebebiyle açılan soruşturmanın ikinci aşamasında 78 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarılmıştı.

İlk olarak adliyeye getirilen ardından da tutuklanma istemiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilen 42 kişinin durumlarının ve mahkeme sonuçlarının ne olacağı ilerleyen zamanlarda belli olacağı belirtilirken, 2010 KPSS’ye ilişkin soruşturmasına aynı hassasiyetle devam edileceği suçlu kişilerinde tespit edilmeye devam edilip adalet önünde yargılanacağı bildirildi.

, , , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın