KPSS-Soruşturmasında-Yeni-Gelişme

KPSS Soruşturmasında Yeni Gelişme

2010 yılında yapılan ve soruların çalındığı KPSS sınavı ile ilgili devam eden soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. 3 test geliştirme uzmanının ÖSYM’nin ana bilgisayarına girdiği ve soruları çalarak cemaat mensuplarına verdikleri iddia ediliyor.

KPSS sorularını sızdırdıkları iddia edilen üç ÖSYM test geliştirme uzmanı hakkında soruşturma başlatıldı. Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, bu ÖSYM görevlilerinin kurumun ana bilgisayarına defalarca girdikleri belirlendi.

Emniyet yetkilileri soruları sızdırmakla suçlanan görevlilerin bilgisayarlarını incelemeye aldı. ÖSYM görevlileri A. B. Ö, E. D ve M. A’nın bilgisayarları kapalı olduğu halde bilgisayarlarından internet bağlantısı kurdukları belirlendi. Görevlilerin çaldıkları soruları cemaat öğretmenlerine gönderdikleri, bunların daha sonra eposta ile öğrencilere dağıtıldığı iddia ediliyor.

Hakkında soruşturma açılan görevlilerden M. A’nın yurtdışına kaçtığı tespit edildi.

Savcılık tarafından, bilgisayarlara girdikleri belirlenen görevliler A. B. Ö., E. D. ve M. A. hakkında yeniden soruşturma açılması için ÖSYM’den izin talep etti.

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın