KPSS-Soruşturmasında-Yeni-Gelişmeler

KPSS Soruşturmasında Yeni Gelişmeler

KPSS soruşturmasının 3. dalga operasyonunda firarilerden bazılarının, Eğitim Bilimleri ve Genel Yetenek’te yüzde 100 yaptığı ortaya çıktı.

Kamu Personeli Seçme Sınavı soruşturmasının 3. dalga operasyonunda gözaltı sayısı 28’i buldu. 44 kişilik şüpheli listesinde yer alan firarilerden bazılarının, Eğitim Bilimleri ve Genel Yetenek’te yüzde 100 yaptığı ortaya çıktı.

Paralel Yapı tarafından soruların çalınıp servis edildiği 2010 KPSS soruşturması kapsamında 3. dalga operasyonda gözaltı listesinde bulunan 44 şüphelinin arasında, Eğitim Bilimleri sorularının tamamına doğru yanıt veren 2 kişi ile Genel Yetenek sorularının tamamı doğru cevaplayan 16 kişi bulunduğu öğrenildi. 5 kişinin ise her iki testi de tam yaptığı, gözaltındaki şüphelilerin, tekrarlanan Eğitim Bilimleri sınavında netlerinin oldukça düşük olduğu görülürken, ilk sınavda netleri tamama yakın olan bazı şüphelilerin de ikinci sınava girmedikleri anlaşıldı.

Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman’ın talimatı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanlığı koordinesinde yürütülen KPSS soruşturması kapsamında önceki gün başlatılan operasyonla gözaltına alınanların sayısı 28’e çıktığı belirtilirken, gözaltına alınanlardan bir kadın, küçük çocuğu olduğu için serbest kaldı. 27 kişinin emniyetteki ifadelerine başlandığı belirtildi.

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın