KPSS-Soruşturmasında-Yeni-Gelişmeler

KPSS Soruşturmasında Yeni Gelişmeler

KPSS’ deki usulsüzlük soruşturmasında bu kez Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin resmi e-mail diskinden sınav sonuçlarının servisi çıktı.

Ankara Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman’ın talimatıyla Paralel Yapı’nın soruları çalıp servis ettiği 2010’daki KPSS‘deki usulsüzlüğe yönelik düzenlenen 2 operasyonda tutuklu sayısı 60’a ulaşırken, soruşturma dosyasına giren çarpıcı ayrıntılar dikkat çekti.

10’u geçik kurumdan alınan destekle yürütülen soruşturmanın dosyasında, ÖSYM Başkanlığı sistem odasında yer alan “osym.gov.tr” isimli e-posta adreslerinin yedeklerinin tutulduğu imaj incelemesinde Journal adlı bir uzantı dosyasının tespit edildiği yer aldı.

ÖSYM‘ de Test Araştırma Birimi’nde soru hazırlama uzmanı olarak çalışan M.A. ile Bilgi İşlem Müdürlüğü ile Dökümantasyon Müdürlüğü’nde görevli R.S.’nin e-mail hesaplarından, bazı adayların sınavdan aldıkları sonuçları e-mail yoluyla bildirdikleri belirlendi.

Paralel Yapı tarafından ÖSYM’den soruların çalınıp Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği üzerinden hücre evlerinde görevlendirilen imamlar tarafından ezberletilerek 2010 KPSS’de usulsüzlük yapıldığı belirlenmiş, 23 Mart’ta düğmeye basılmıştı.

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın