KPSS-Suçluları-TRT’de-Çalıştı

KPSS Suçluları TRT’de Çalıştı

2010 yılında düzenlenen ve kopya skandalı isle uzun süre gündemdeki yerini koruyan Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda yeni gelişmeler yaşandı.

2010 yılında düzenlenen ve açılan soruşturma ile birlikte yapılan usulsüzlük ve soru sızdırma suçlarının gün yüzüne çıkmasının ardından gündemdeki yerini hala koruyan Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda yeni gelişmeler yaşanırken, yapılan usulsüzlük ile TRT Genel Müdürlüğü’nde çalışmaya başlayan 4 kişi tespit edilerek tutuklandı.

Soruşturma kapsamında elde edilen tespitlere dayanarak usulsüzlük yapılan sınavın ardından TRT Genel Müdürlüğü’nde teknik personel olarak çalıştığı ortaya çıkarıldı. Şüpheli olarak adliyeye getirilen 5 kişiden 4’ü suç örgütü kurmak ve üyesi olmak ve resmi belgede sahtecilik gibi suçlamalarla tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Şüpheli olarak gözaltına alınan 5 kişiden 4’ünün tutuklanmasının ardından adil kontrol şartı ile serbest kalan zanlı için cumhuriyet savcısı itirazda bulunurken, zanlı itiraz üzerine tekrar gözaltına alındı.

2010 Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda yapılan usulsüzlükler ile ismi ilk sırada yer alan paralel örgütün yargı ve emniyetten sonra TRT’ye de el attığı belirlendi.

, , , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın