KPSS Tarihleri Ortak Belirlenecek

KPSS Tarihleri Ortak Belirlenecek

Kamu Personeli Seçme Sınavı tarihleri bundan böyle Devlet Personel Başkanlığı ve ÖSYM tarafından ortaklaşa kararlaştırılacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Devlet Personel Başkanlığı’nın Kamu Personeli Genel Tebliği’nde bir takım değişiklikler yapıldı.

Bundan böyle kamu kurum ve kuruluşlarının personel ihtiyacına göre, KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın) açılacağı tarihler, Devlet Personel Başkanlığı ve ÖSYM tarafından ortaklaşa belirlenecek. Resmi Gazete’de yayına giren tebliğ uyarınca, kamu hizmet ve görevlerine memur olarak atanacakların öncelikle açılacak devlet memurluğu sınavını kazanmaları gerekiyor. Adayların KPSS’ye girmelerinin yanı sıra alakalı kamu, kurum ve kuruluşlarının belirleyecekleri taban puanın üzerinde bir KPSS puanı almış olmaları şartı da aranacak.

B grubu boş kadroların (kamu kurum ve kuruluşlarının usulüne uygun olarak açıktan atama izni alınmış ve koşulları belirlenmiş) sınıf, unvan, derece ve sayısıyla bu kadrolar için aranacak nitelikleri kapsayan bilgiler, Devlet Personel Başkanlığı adına ÖSYM tarafından duyurulacak.

Yönetmelik hükümlerine uygun olarak tebliğin engelli memur istihdamıyla ilgili bölümleri de yeniden düzenlendi.

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın