KPSS'siz-Personel-Alımında-Değişikliğe-Gidildi

KPSS’siz Personel Alımında Değişikliğe Gidildi

Çevre Bakanlığının, Bakanlar Kurulu kararıyla KPSS şartı olmaksızın almaya karar verdiği teknik personel sayısında düzenleme yapıldı.

Yapılacak personel alımı için belirlenen esaslara göre öncelikle ilana çıkılması daha sonra da sözlü ve yazılı sınavlara girilme şartı bulunacaktır.

Çevre Bakanlığı ilk alımları başvuruya gösterilen yoğun talep nedeniyle iptal etmişti. Yapılan İptale sebep olarak oluşan yoğun başvuru talebinin her birine sözlü sınav yapma imkanının olmaması sebep gösterilmişti. Ancak Çevre Bakanlığı KPSS olmadan alınacak teknik personel alımında değişikliğe gitti.

Başvuru talebinin yoğunluğu sebebiyle alınacak personel sayısında azaltma yapılacağını duyurdu. KPSS şartı aranmaksızın yapılacak olan personel alımında başvuru çokluğu sebebiyle 170 olan kontenjan 120′ ye düşürülmüştür. Bu karar 8 Mart 2015 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanmıştır.

Çevre Bakanlığı’nın yapmış olduğu bu değişiklik, KPSS’siz eleman alımının iptal kararıyla hayal kırıklığına uğrayan memur adaylarında tekrar heyecan yarattı. Çevre Bakanlığı’nın değişikliğe giderek düzenleme yaptığı teknik personel alımından faydalanmak isteyen tüm memur adaylarının umutlu bekleyişi devam ediyor.

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın