KPSS’ye-Girmeden-Memur-Olabilirsiniz

KPSS’ye Girmeden Memur Olabilirsiniz

2015 yılında çeşitli devlet kurumları KPSS sınavı olmadan doğrudan atama ile memur alacak.

KPSS sınavı olmadan doğrudan atama ile memur alan devlet kurumlarının ilanlarına başvuru yapıp kurumların kendi bünyelerinde hazırladıkları sözlü ya da yazılı sınavlarına girilebiliyor. Bu sınavları başarıyla geçerek memur olmak mümkün olduğu gibi, belirli bir süre çalıştıktan sonra kadrolu memur da olunabiliyor.

KPSS’ye girmeden memur olmak isteyen adayların ilk yapmaları gereken şey kamu kurumlarının ilanlarını dikkatli bir şekilde takip etmek. Kurumlar memur ihtiyacı oluştukça ilana çıkarak sınav düzenliyor. Bu sınavların tarihlerini iyi öğrenmek ve geçerlilik süresi içinde başvuru yapmak önemli.

Bu yıl KPSS sınavı olmaksızın doğrudan atama ile memur alacak kurumların başında Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği geliyor. T.C. Başbakanlık Başmüşavirliği, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Milli Güvenlik Kurulu ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) de 2015 yılı içerisinde doğrudan atama ile memur alacak diğer kurumlar. Ayrıca, Başbakanın tavsiyesi ve Cumhurbaşkanlığı onayı ile “Devlet Sanatçılığı” ünvanı alan sanatçılar da bu konuma gelmek için KPSS sınavına girmiyor.

, , , ,

1 Yorum Yapılmış: KPSS’ye Girmeden Memur Olabilirsiniz

  1. emine şen sesver 15 Eylül 2015 at 23:37 #

    KPSSye girmeden memurluk için başvuru şartları nelerdir

Bir Cevap Yazın