KYK’-ya-Memur-Alımı-Olacak-mı

KYK’ ya Memur Alımı Olacak mı

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Resmi Gazete’ de yayımlanan kanun ile 1152 adet memur alımı için izin çıktı.

15 Nisan 2015 tarihinde yayımlanan Resmi Gazete’ deki kanun ile birlikte memur alımın izin verilen Yüksek Öğrenim Kredi Yurtlar Kurumu 1152 memur alımı gerçekleştirilmesi düşünülürken, Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ne de 279 serbest kadro ihdas edildi.

Memur alımı için 1152 memurun alımı için kadro ihdas edilen kanun gereği atama için boş olan alanlar şöyle; 162 Bilgisayar İşletmeni, 162 Memur, 81 VKHİ, 81 Mühendis, 81 Teknisyen, 30 Avukat, 81 de hizmetli alımı gerçekleştirilecektir.

Memur atamalarının tüm illere yayılarak yapılacağı düşünülürken her ile 2 Memur, 2 Bilgisayar İşletmeni, 1 VKHİ, 1 Mühendis, 1 Teknisyen, 1 de hizmetli alınması düşünülüyor. Bu memur alımlarına göre Yüksek Öğrenim Kredi Yurtlar Kurumu’na en az 649 adet memur alımı gerçekleştirileceği tahmin ediliyor.

Resmi Gazete’ de yayımlanan söz konusu kanundan sonra birçok memur adayı heyecanlanırken, umutlu bekleyişini sürdüren memur adaylarını biraz olsun rahatlatacak olan memur atamaları tüm iş bekleyenlerde sevinç yarattı.

, , , , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın