LYS-Adayları-Nelere-Dikkat-Etmeli

LYS Adayları Nelere Dikkat Etmeli

Lisansüstü Yerleştirme Sınavı’na sayılı günler kala yeni konular öğrenmek yerine bilinen konular üzerinden soru çözmenin daha yararlı olacağını belirten uzmanlar, adayların böylece zamana karşı yarışta da avantaj sağlayacaklarını söylerken, uzmanlar adaylara önemli uyarılarda bulunuyor.

LYS, hem içerik hem de sınavın uygulanması açısından YGS’den farklı olacağı belirtilirken, içerik olarak bilgi ölçen bu sınavlar, 5 oturumda gerçekleştirildiği ve ilkinin 13 Haziran’da başlayıp, 21 Haziran LYS-3 ile de sona erdiği ifade edildi.
Sınavla ilgili çalışmalar tamamlandıktan sonra sınav davranışlarının kazanılmasının da önemli olduğuna dikkat çeken uzmanlar, sınava birkaç gün kala yeni konular öğrenmek yerine bilinen konular üzerinden soru çözümlerinin yapılmasının gerektiğini, Bol bol test çözmenin de zamana karşı yarışta avantaj sağlayacağını belirtti.
Sınavda zamanı verimli kullanmak çok önemli olduğuna dikkat çekilirken, bunun için sorular çözülürken zaman tutulmasının çok önemli olduğu, sınav öncesinde uyku düzeninin de mutlaka oluşturulmasının gerektiği belirtildi.
Sınava yaklaşırken kaygıların arttığı bugünlerde adaylar başarısızlıkları yerine şu ana kadar gösterdikleri başarıları düşünerek motivasyonlarını yüksek tutmalarının gerektiği ifade edildi.

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın