2017 LYS'de açık uçlu sorular olacak mı

2017 LYS’de Açık Uçlu Sorular Olacak mı?

LYS’de artık açık sorular yer alacak mı? YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç bu konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. LYS’de 2017 yılındaki sınav da dahil olmak üzere bazı sistem değişikliklerine gidileceğini belirtti.

Öğrenciler LYS’de Açık Uçlu Sorularla 2017’de Tanışacak

Öğrencilerin bu konu da tedirgin olmaması gerektiğini belirten Prof. Dr. başlangıç amaçlı LYS’de az miktarda sorunun açık uçlu olacağını belirtti. Açık uçlu sorulara zamanla yavaş yavaş geçileceğini belirten Saraç, öğrencilerin ve velilerin tedirgin olmaması gerektiğini belirtti.

Bu sene sorulacak olan açık uçlu sorular, problemdeki işlemin detaylı olarak yazılması değil de sadece sonucunun yazılması şeklinde olacak diyebiliriz. Diyelim ki problemin sonucu 5 ise, o 5 sayısına nasıl ulaşıldığını gösteren işlem değil de, sadece 5 cevabının yazılması gibi açık uçlu sorular olacak. Dolayısıyla ilk senede çok da büyük radikal değişikliklere gidilmeyecek ve sadece açık uçlu sorulara geçiş amaçlı birkaç soru sorulacak. Aslında verilen örnek sadece Matematik’e ilişkin bir örnek, sözel sorularda açık uçlu soruların nasıl olacağı ise şu anda net değil.

Açık uçlu soruların amacı aslında öğrencilerin analiz yeteneğini ölçmektir. Fakat 2017 yılında yukarıda da belirtildiği gibi detaylı işlem analizi yerine sadece bu tip sorulara geçiş amaçlı, sonuç yazmaya yönelik açık uçlu sorular LYS’de az miktarda karşımıza çıkacak.

Öğretmenlik İçin 240 Bin Şartı

Bundan sonra öğretmenlik için sıralama şartının getirileceğini belirten Saraç, 240 Bin sıralamasını sınır olarak belirlediklerini söyledi. Dolayısıyla 240 Bin sıralamasının altında olanlar üniversite tercihlerinde öğretmenlik için başvuru yapamayacak.

Tüm bunlarla beraber 15 Temmuz sonrası eğitim kurumlarını temizlemeye bağlı olarak, artık öğretmenlik birinci aşamadan ikinci aşamaya nakledildi. Dolayısıyla YGS ile girilebilen Öğretmenlik Programlarına artık LYS sonucuna göre öğrenci alınacak. Aynı durum İlahiyat Fakülteleri için de geçerli olacak ve LYS puanları ile tercih yapılabilecek.

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın