Mal-Beyanı-İçin-28-Şubat-Son-Gün

Mal Beyanı İçin 28 Şubat Son Gün

Memurların mal beyanı vermeleri için son gün 28 Şubat 2015. Mal beyanında yapılan yanlışlar büyük yaptırımlara yol açabilliyor. Memurların işlemlerini dikkatli yapması gerekiyor.

Mal beyannameleri kapalı zarf içinde veriliyor ancak bu beyannamelerin soruşturma ve kovuşturma gibi özel durumlar dışında açılmayacağı yönündeki kanaat gerçeği yansıtmıyor. Mal bildirimlerinin zorunluluk gereği karşılaştırılması gerekiyor ancak bu fiiliyatta pek uygulanmıyor. Buna rağmen gerek duyulan durumlarda zarf içinde bile verilse mal bildirimlerine inceleme yapılabiliyor.

Ücretsiz izin süresi içerisinde bulunanların da memurluk statüsü devam ediyor ve bu kişilerin de mal varlığında meydana gelen önemli değişiklikleri ücretsiz izin dönüşünden sonraki bir ay içinde beyan etmeleri gerekiyor.

Seçimlere katılmak için görevinden istifa eden memurların da istifayı takip eden 1 ay içerisinde mal beyanında bulunması gerekiyor. Seçilemeyip işine geri dönen memurların da yine mal beyanında bulunmaları gerekli.

SGK ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nde mal beyanının elektronik ortamda alınması uygulaması önceki yıllarda başlatıldı ancak bu uygulama henüz tüm kamu kurumlarına yaygınlaştırılmış değil.

, , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın