Maliye Mezunları Açıkta Kalıyor

Maliye Mezunları Açıkta Kalıyor

İktisadi İdari Bilimler Fakülteleri ve Siyasal Bilgiler Fakülteleri’nin Maliye bölümlerinden mezun olanları Maliye Bakanlığı bile işe almıyor. Maliye mezunları seslerini duyurmak için medyada ve internet ortamında açıklamalar yaparak, mektuplar göndererek kampanya yürütmeye başladı.

2014/2 KPSS tercih kılavuzlarına bakıldığında, Maliye Bakanlığının VHKİ kadroları için 4001’i talep ettiği görülüyor. Mezunlar “Mali konularda özel eğitim gören Maliye bölümü mezunları Maliye Bakanlığı tarafından işe alınmayacaksa, hangi kurum alacak?” diye soruyor.

İktisadi İdari Bilimler Fakültesi mezunları üniversitede maliye, iktisat, kamu maliyesi, hukuk gibi dersler görüyor, eğitimleri maliye gibi kurumlarda hizmet verebilmelerine yönelik olarak düzenleniyor. Ancak Maliye Bakanlığı 2013 yılında aldığı bir kararla İİBF kodları yerine 4001 kodundan memur alımı yapmaya başladı. Bu da 2014 KPSS’ye giren 400.000 İİBF mezununun zor durumda kalmasına neden oluyor. Bu uygulamayla birlikte İktisadi İdari Bilimler eğitimi almış çalışanların istihdam edilmesi gereken işlere bu konuda eğitim görmemiş, ilgisiz bölümlerden memur alınmaya başlandı. Maliye mezunları bu durumun bir an önce düzeltilmesini bekliyor.

, , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın