Mayıs’ta-Atama-Yapılacak-mı

Mayısta Atama Yapılacak mı

Öğretmen adaylarının dört gözle beklediği atama müjdesi için Mayıs ayında atamanın olup olmayacağı konusundaki belirsizlik sürüyor.

Her geçtiğimiz gün seslerini yükselten ve sabrı azalan öğretmen adaylarının atamalar için parti ve sendika binalarını ziyaretleri sürerken, geçtiğimiz gün yine Ankara’da büyük bir eylem gerçekleştirildi.
Hükümetten gelecek müjdeli atama haberlerine kilitlenen öğretmen adayları, genel seçimlerden dolayı oldukça umutlular.

Atama olacağına dair oldukça umutlu olan öğretmen adayları, en az 40 bin atama beklerken, henüz mezun olmayan öğretmen adayları ise 2015 Kamu Personeli Seçme Sınavı’na hazırlanmakla meşguller. Sınava hazırlıklarını tüm hızıyla devam ettiren henüz mezun olmayan öğretmen adayları, atamaların sınavdan sonra gerçekleştirilmesini istiyorlar.

Maliye Bakanlığı atamalar konusunda MEB’in talebine göre atama izni verileceğini belirtirken, 2015 bütçesine göre öğretmen atamalarına verilecek olan izin doğrudan memur atamalarını da etkileyeceğini belirtti.

Öğretmen atamaları için 47 bin kadronun ayrıldığını ancak ayrılan bu kadronun ne zaman ve nasıl doldurulacağının henüz belirlenmediği bildirildi.

, , , , ,

Henüz Yorum Yazılmamış ilk yorumu sen yap

Bir Cevap Yazın